Інтернет-магазин товарів для ідентифікації тварин

Революція в системі ідентифікації (з журналу ВГО "КСУ" CLUB DOGS 2016)

До Вашої уваги стаття про ідентифікацію та реєстрацію тварин, яка опублікована в ювілейному номері журналу ВГО "КСУ" CLUB DOGS. Цей номер приурочений до 25 річчя КСУ, і розповсюджений серед партнерів КСУ з усього світу, тому надрукований українською та англійською мовами. Стаття про нас та нашу роботу вийшла в розділі Інновації.

микрочипы a-chip

Революція в системі ідентифікації

Епіграф. Прогрес – це хода Бога. Віктор Гюго

 Вруб. У 2011 році в Парижі на Генеральній Асамблеї  Europetnet під час святкування 100-річного ювілею МКФ (FCIвідбулась неформальна зустріч президентів двох організацій Animal-id. info  та  Europetnet,  де обговорювалась важливість співпраці кінологічних клубів у процесі ідентифікації та реєстрації собак у світі. Враховуючи першочергову роль кінологічних клубів в системі ідентифікації, Animal-id.info було створено профільний on-line кабінет саме  для кінологічних клубів.

Віктор КОПАЧ, президент міжнародної on-line платформи animal-id.info

Профільний on-line кабінет  дає можливість проводити реєстрацію цілого виводку, заощаджуючи  час і  зусилля, а також автоматично формувати on-line дерево родоводу в профілі тварини. Це дуже зручно не тільки для кінологічних клубів, а також і для власників тварин, адже дає можливість створювати профіль тварини, який можна  з часом доповнювати  (фото, дипломи тощо). Сьогодні вже 33 клуби Кінологічної спілки України зареєстровані в системі технологічно сучасного проекту. 

Під час недавньої зустрічі представників Animal-id.info з керівництвом КСУ були обговорені нові вимоги до кабінету реєстрації, що будуть враховані в оновленій системі, яка з'явиться найближчим часом.  Це сприятиме швидкому розвитку системи ідентифікації та реєстрації в клубах КСУ.

Система Animal-id.info рекомендована Міністерством екології та природних ресурсів як платформа для організації муніципальних реєстрів і вже впроваджується як міська база даних в таких містах, як Луцьк, Київ, Львів, Мукачево, Чернівці та інші.

Міжнародний IT-проект, започаткований в Україні, змінив відношення людей до ідентифікації та реєстрації тварин. Його метою є створення єдиного електронного сервісу, який об'єднав  би усі організації, які мають відношення до тварин. Так, наприклад, після реєстрації цуцика в КСУ власник зможе  переглядати історію його лікування за допомогою сервісів Myvet.info. 

На сьогодні вже розроблений проект закону про обов’язкову ідентифікацію і реєстрацію тварин. Для його розробки Animal-id.info залучив міжнародних експертів, членів Europetnet. Прийняття закону дозволить зробити все так, як в Європі, а можливо, і набагато краще, адже у нас для цього є всі необхідні передумови. Проект Animal-id.info вже давно вийшов за рамки України, ним користуються як в країнах СНД, так і в Європі.
Дуже важливо, щоб власники ідентифікували своїх тварин саме за допомогою транспондерів (мікрочіпів), бо клеймування вже не відповідає вимогам сучасності. Поширена думка, що це занадто дорого, хоча, насправді, таке ствердження не відповідає дійсності. Animal-id.info тісно співпрацює з національним виробником транспондерів a-chip ™. Компанія вже давно реалізує свою високоякісну продукцію з довічною гарантією на чіпи  не тільки в Україні, але й в СНД та Європі, за доступною ціною.  

международная база данных животных

Василь ДУБ, керівник компанії виробника товарів для ідентифікації тварин a-chip ™

– Сьогодні на нашому ринку представлено широкий вибір транспондерів із великим діапазоном цін. З одного боку, європейські виробники пропонують свої товари, вартість яких здебільшого вища за  середньоринкову  в 1,5-2 рази. З іншого ж, на ринку можна знайти дешеві китайські мікрочіпи, які часто не відповідають міжнародним нормам і стандартам, завозяться нелегально та реалізуються окремими людьми, а не офіційними компаніями та їх представниками. Як свідчить досвід, напис на упаковці ISO 11784 зовсім не гарантує, що мікрочіп відповідає цій нормі. Основним органом, який перевіряє виробника на відповідність стандарту ISO 11784/5, є міжнародна організація ICAR. Частим порушенням, яке зустрічається на нашому ринку, є продукція з дефективною структурою коду мікрочіпа. ICAR гарантує, що коди не повторюватимуться протягом 100 років, якщо виробники дотримуються відповідних вимог. Найпоширенішим  порушенням цієї вимоги є застосування коду країни на початку номера транспондера. Як зазначено у нормі ISO24631 Annex E, код країни може впроваджувати, та повинен контролювати його використання, уповноважений орган «registration athority». В Україні такий орган відсутній. Також часто зустрічається й таке порушення структури коду, що призводить до нівеляції його унікальності. Тому, коли ви купляєте мікрочіп, обов'язково звертайте увагу на код виробника, він завжди має починатися з цифри 9. Навіть, якщо виробник ставить код країни, то п’ятою цифрою все одно має бути 9.

Мікрочіпами  a-chip ™ зараз користується вже більше половини ветеринарних клінік України, а також велика кількість кінологічних клубів, які входять до складу КСУ. Таку популярність наша продукції набула завдяки тому, що ми пропонуємо дійсно якісний продукт за  доступною  ціною. Адже все, окрім самого мікрочіпа, який виготовляється в Голландії, виробляється в Україні. Також ми маємо фасувальну лінію у Польщі, де виготовляємо товари для європейського ринку. Компанія постійно інвестує кошти на вдосконалення продукції і розробку нових товарів. Так, наприклад, у 2016 році планується випуск власного зчитуючого пристрою, над розробкою якого працюємо вже більше року.

Не хочу забігати далеко вперед, але можу зі впевненістю сказати, що аналогів сканеру мікрочіпів a-chip ™  ви не знайдете не тільки в Україні, але й навіть у світі!