Інтернет-магазин товарів для ідентифікації тварин

ЄС виділило понад півмільйона євро на чіпування чернівецьких домашніх тварин

Тваринці з електронним паспортом буде важче загубитися, а ще їй будуть раді у Європі.

 «Процедура вживлення триває всього декілька хвилин і є не болючішою, ніж звичайний укол. Тварині роблять ін’єкцію, яка, крім рідкого розчину, містить сам мікрочіп, вкладений в маленьку капсулу з біоскла», –  повідомляє Марта Петращук, голова ЧОГО «Захист тварин». –  «Електронний чіп, розміром з рисове зернятко, зазвичай імплантується у ділянку під холкою. На цьому носії міститься докладна інформація про тварину, відомості про стан її здоров’я й наявність щеплень, а також ім’я, прізвище, адреса і телефон того, хто привів вихованця на чіпування».

За її словами, чіпування має ряд переваг: полегшує процес пошуку вихованців-втікачів та доведення права власності на тварину у випадку її крадіжки; є обов’язковою умовою для перетину нею кордону країн Єврозони; допомагає уникнути підміни тварин на виставках та ін. Чіп не шкодить й не заподіює дискомфорту домашнім улюбленцям, він не загубиться, інформація з нього не зітреться, цей «документ» неможливо підробити, зрізати чи замінити.

«Сьогодні вже чимало ветеринарних клінік міста Чернівці пропонують власникам пройти процедуру чіпування домашніх улюбленців. Однак вартість такої послуги складає близько 200-300 грн», – каже пані Петращук. – «Проте завдяки фінансової підтримки Європейського Союзу (сума гранту – 624214,72 євро або 7392598,64 гривень) у нашому місті почав свою роботу центр реєстрації домашніх тварин. Одним із напрямків його діяльності є безкоштовне чіпування домашніх улюбленців».

Так, за п’ять хвилин у Вашого улюбленця буде власний електронний паспорт, який буде при ньому все життя. Разом з чіпом тварині присвоюють електронний номер з 15 цифр, в якому зашифровані код країни та клініки, де проходила ця міні-операція, а також її власний унікальний код.

Всі відомості заносяться в єдину базу даних домашніх тварин, а господареві видається реєстраційна карта. Карта, отримана разом з чіпом, – це юридичний документ. Дані з чіпа і карти зчитуються за мить за допомогою спеціального сканера.

Процедуру чіпування чернівчани можуть здійснити абсолютно безкоштовно в Чернівецькій обласній державній лікарні ветеринарної медицини за адресою вул. Сторожинецька, 115, та ветеринарній клініці «Ніка» за адресою вул. Руська, 248. Також чіпування та реєстрація здійснюватимуться під час фестивалю домашніх улюбленців, який проходитиме 12 жовтня 2014 року на території гіпермаркету «Епіцентр-К». При цьому тваринку автоматично зареєструють в загальноєвропейській базі Europetnets.

Відтепер чіповану тваринку, якщо вона загубилася, відтепер легко буде повернути господарю. За адресами, вказаними вище, можна сканером зчитати код та знайти власника в базі animal-id.info, ввівши код в поле «номер транспордера», і повернути улюбленця його господарю.

По материалам http://micto.cz/