Інтернет-магазин товарів для ідентифікації тварин

Харківські собаки та коти матимуть електронні чіпи

Ветеринари харківського комунального підприємства «Центр поводження з тваринами» почали вживляти домашнім тваринам електронні чіпи з інформацією про них та їх власників.

Про це журналістам заявив ветеринарний лікар КП «Центр поводження з тваринами» Сергій Піскурьов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перед чіпуванням у ветеринарній клініці заповнюють спеціальну анкету, куди вноситься необхідна інформація про тварину та її господаря. Дані анкети передбачають не тільки контактну інформацію власника, а й характер самої тварини, її ім'я, зріст і вагу. Потім тварині в області шиї вводять мікрочіп, який знаходиться в капсулі з біоскла», - сказав ветеринар.

За словами Піскурьова, ідентифікувати номер чіпа можна у будь-якій клініці за допомогою спеціального сканера, а вже за номером можна знайти анкету з усіма даними, яка є у спільній базі тварин країн СНД. Чіпування можна робити будь-якій тварині й у будь-якому віці, додав ветеринар.

Чіпування не є обов'язковим. Проте тільки за допомогою цієї процедури тварину можна ідентифікувати на 100%, оскільки жетон про власника собаки, який висить на її шиї, може загубитися.

«Така процердура абсолютно безболісна для домашнього вихованця і не шкодить йому», - сказав Піскурьов.

 

По матеріалам http://www.ukrinform.ua