Інтернет-магазин товарів для ідентифікації тварин

Куди можна зареєструвати прочіпірованних тварин?

Відповідно до статті 12 Європейської конвенції захисту тварин Україна повинна забезпечити можливість постійної ідентифікації собак, а також ведення реєстру ідентифікованих тварин.

На сьогоднішній момент в Україні не існує державної програми реєстрації домашніх (непродуктивних) тварин, немає офіційної національної або єдиної бази даних. Реєстрація тварин в Україні регулюється на рівні муніципалітетів.

Нижче вказані найпоширеніші бази даних ідентифікованих тварин представлені в Україні:
  1. Animal-id.info - міжнародна некомерційна онлайн база даних ідентифікованих тварин; член найбільшого європейського об'єднання баз даних Europetnet (входить 54 бази даних різних країн світу). Рекомендована для використання Міністерством екології та природних ресурсів України *. У базі можна реєструвати мікрочіпи всіх виробників, а також проводити реєстрацію тварин з жетонами і за морфологічним описом.
  2. tracer.com.ua - локальна комерційна база даних тварин, ідентифікованих транспондерами компанії Datamars (система tracer); входить до складу баз, які синхронізовані з міжнародною системою пошуку Datamars - Petmaxx.com (входить 32 бази даних різних країн світу)
  3. microchips.com.ua - локальна комерційна база даних тварин, ідентифікованих транспондерами компанії Trovan ltd, входить в міжнародну систему пошуку Trovan (входить 22 бази даних різних країн світу)

* Мінекології в листі №5 / 1-8 / 11070-14 від 10.09.2014 рекомендує створювати міські реєстри ідентифікованих тварин на платформі некомерційною міжнародною онлайн бази даних animal-id.info.

На рівні муніципалітету міст Луцьк, Львів, Чернівці, Мукачево, Рівне, Херсон, Київ, Миколаїв, вже використовуються (у деяких містах ще впроваджуються) міські реєстри ідентифікації тварин на платформі animal-id.info. Таким чином, незалежно від реєстрації тварин в інших базах даних, платформа animal-id.info поступово стає обов'язковою для реєстрації ідентифікованих тварин у більшості великих міст України.