Інтернет-магазин товарів для ідентифікації тварин

Чи відповідає код 804 міжнародному стандарту ISO 11784?

Ще 24 травня 2014 року на Генеральній Асамблеї EuroPetNet в Осло було прийнято рішення про боротьбу з транспондерами (мікрочіпами), які не відповідають стандарту ISO.

"EuroPetNet має право відмовити у реєстрації номерів транспондерів, які не відповідають ISO 11784 (структура коду) та ISO 11785 ( комунікація між транспондером та сканером)",- говорить Віктор Копач, президент некомерційної онлайн бази даних ідентифікованих тварин animal-id.info.
"В пам'яті транспондера міститься код, який складається з комбінації цифр, що дозволяє однозначно ідентифікувати тварину. Структура коду залежить від виробника системи ідентифікації. Європейською нормою кодування транспондера є ISO 11784 . Норма ISO 11784 повинна відповідати нормі ISO 24631, яка складається з декількох частин. Організація  ICAR сертифікує транспондери та перевіряє їх на відповідність ISO11784 і ISO11785, керуючись ISО 24631. В нормі ISO 24631 Annex E вказано, що використовувати код країни можна лише в тому випадку, якщо в країні існує відповідний реєстраційний орган RA (registration authority), який дає дозвіл на використання коду країни. Отже, керуючись цими нормами, виробники транспондерів, які стверджують, що відповідають нормі ISO 11784 і використовують на початку код України, Росії, Казахстану, Білорусі, насправді, цій нормі не відповідають (очевидно після ознайомлення з ISO 24631-1). Через те що відповідних інстанцій та законів, які регулюють питання RFID ( наприклад використання коду країни) в цих країнах нема, відповідно, закони цих країн не порушуються, адже неможливо порушити те, чого нема і покарати будь-кого неможливо",- продовжив Віктор Копач.
 
Виходячи з вище написаного,структура коду формується так:
 ХХХ YYYY ZZZZZZZZ, де:
 
Х - код виробника або код країни, за умови, що в країні є RA (registration authority)
 
Y- код продукту або номер виробника (якщо використовується код країни)
 
Z- безпосередньо індивідуальний код
 
В нашому асортименті представлені транспондери (мікрочіпи) для тварин "a-chip" з кодом 804, проте, якщо Ви чи Ваші клієнти мають намір подорожувати з твариною до Європи чи за кордон, то ми рекомендуємо чіпувати тварин транспондером "a-chip+", нумерація якого починається з коду 945 (код виробника Голандії) чи використовувати німецькі мікрочіпи Planet ID (початок коду 972).
 
Для отримання додаткової інформації по даному питанню звертайтесь за вказаними на сайті телефонами.