Інтернет-магазин товарів для ідентифікації тварин

У Рівному хочуть облікувати домашніх тварин

Міський голова Рівного Володимир Хомко вчергове провів робочу зустріч із представниками громадських організацій, які займаються відловом та стерилізацією безпритульних тварин, а також реєстрацією домашніх.

Темою розмови було запровадження у Рівному електронної реєстрації домашніх собак. Це потрібно для того, щоб спостерігати за утриманням конкретних тварин упродовжусього їхнього життя. Адже чималий відсоток безпритульних собак складають колишні домашні тварини.

- Такі заходи – єдиний спосіб навести порядок із тваринами у місті, - каже голова Волинського товариства захисту тварин і директор Луцького комунального підприємства “Ласка” Богдана Новарчук.

За їїсловами, проблема безпритульних тварин є у всьому світі, і вирішити її одномоментно не вдасться. Багато собак, які перебувають на вулицях, колись мали господарів. Тому без спільної роботи влади та громади це питання вирішити не вдасться. Люди повинні нести відповідальність за своїх домашніх улюбленців.

 

У свою чергу Володимир Хомко погодився, що питання реєстрації домашніх тварин у Рівному є актуальним, адже це дасть можливість відстежувати рух та долю домашніх улюбленців у майбутньому. Наразі ж це зробити практично неможливо. Тому робота у цьому напрямку триватиме.

Також у нараді взяли участь завідувач центру стерилізації бездоглядних тварин „КАТП 1728” й голова обласної громадської організації захисту тварин "Під егідою" Тамара Лук’янчук, керівник громадської організації "Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин" Віктор Копач (розробник комп’ютерної програми для реєстрації домашніх тварин "Animal ID") та громадська активістка Любов Сидорчук. Про це повідомляє прес-служба Рівненської міськради.

Під кінець зустрічі її учасники домовились про співпрацю та обмін досвідом між окремим цільовим комунальним підприємством “Ласка” (м. Луцьк) та рівненським комунальним підприємством „КАТП 1728” (м. Рівне).